ESPAI DE JOC
Projecte d´Educació Viva
IMG-20200131-WA0009_còpia_1.jpg

L'Espai de Joc, és un Projecte d´Educació Viva, està pensat per un màxim de 10 infants d’entre 1 a 4 anys, amb l'acompanyament diari de dos adults:  la Sònia (educadora-acompanyant) i un pare/mare.

El projecte es basa en diferents mètodes pedagògics que tenen en comú el RESPECTE pels processos de desenvolupament, una visió individual i la concepció que cada infant es construeix a ell mateix.

Els adults acompanyem aquests aprenentatges recollint i respectant les seves necessitats vitals de protecció i de seguretat, d´autonomia i d´exploració, d´autoregulació, de moviment i de joc espontani, de pertinença de vincles, de ser reconegut, acceptat i estimat, de construir un autoconcepte positiu d´un mateix i autorealització. 

Donant el temps i l´espai per interactuar amb l´entorn natural i social;  tot fent passejades i descobrint amb llibertat i autonomia l´entorn que ens envolta i creant vincles socials amb els veïns i veïnes del poble i proposant activitats a partir del joc, l´exploració i l´experimentació que en permeten desenvolupar tots els llenguatges (verbal, plàstic, musical, matemàtic...) donant sempre llibertat als infants per descobrir-les.

l´Espai de Joc és un projecte d´educació compartida, on cada família participa activament realitzant torns d´acompanyament i de cuina dos cops al mes.

Els infants necessiten la presència d´un adult allà on es manifesti la seva lliure exploració i per això els adults els acompanyem sent-hi presents i marcant els límits.